Dmitri Rooz Eesti esindajana Global Chefs Challenge´l

17. veebruaril toimus Tallinna Teeninduskoolis rahvusvahelise suurvõistluse Global Chef Challenge Eesti eelvoor. Osa võttis 8 tuntud kokka, kes pidid valmistama pearoa ja desserdi.

Toorained, millest valmistada, anti neile teada eelmisel õhtul. Seega luges just koka enda oskus, mitte pikaajaline sama toorainega katsetamine. Pearoa tooraineks olid pardimaks ja –koib, desserdiks ananass.

Kohtunikeks olid seekord kõik tuntud kokad Eestist. Dimitri Demjanov Gloriast ja Egoistist, Oleg Alasi Frens Cateringist, Margus Tammkivi Sokos Hotell Virust ja Andrus Laaniste Tallink Spast. Kellelgi neil polnud ühegi võistlejaga otsest sidet, seega oldi täiesti objektiivsed. Pealegi ei teadnud kohtunikud, kes võistlevad ning kelle toitu parasjagu hinnatakse.

Peale pingelist võistlust tunnistati võitjaks Dmitri Rooz restoranist Beerhouse. Teise koha pälvis Ott Tomik restoranist Stenhus ja kolmandaks jäi Veiko Ruukel piprarestoranist Karl Friedrich. Võitja esindab Eestit novembri alguses Tallinnas toimuval WACS-i Põhja-Euroopa regiooni finaalis, kuhu tuleb võistlema veel 15 riiki lisaks Eestile. Global Chefs Challenge finaal toimub 2008. aastal Dubais.

Allikas: Eesti Peakokkade Ühendus, www.chef.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga