Besee

4 munavalget
350 g suhkrut
vanilliini

1. Kui Sa ei kasutata otse külmutuskapist võetud mune siis jahuta eelnevalt munavalged. Jahuta ka vahustamisnõu.
2. Alusta mikseriga vahustamist aeglasel käigul. Umbes 20-30 sekundi pärast lülita mikser kiiremale käigule.
3. Kui munavalge on muutunud valkjaks vahuks, alusta vähehaaval suhkru lisamist, samal ajal vahustamist jätkates. Vaht peab olema tihe ja kohev, mitte raske ja läikiv. Vahustamise lõpul peab vaht olema täiesti valge ja tihe ning seisma vahustil.
4. Küpseta beseed küpsetusplaadile asetatud küpsetuspaberil kas siis 1 cm paksuse ühtlase kihina või pane teelusikaga või kondiitripritsiga u. 1 kroonise metallraha suurused ümarad nupud, viimaseid võib kasutada tortide kaunistamisel või tarvitada beseeküpsistena.
5. Küpseta beseed eelsoojendatud ahjus 110-90 C juures umbes 1 tund, kusjuures poolel küpsetusajal peab toode värvuma õrnalt beeziks ja jääma selliseks küpsetamise lõpuni.
6. Küpsetamise lõppjärgus jahutatakse ahi maha, et besee täielikult kuivaks. Valminud besee on kuiv, kohev ja tuleb kergesti paberi küljest lahti.
Hüva nõu:
Vahustamisnõu peab olema väga puhas ja külm.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

51 kommentaari “Besee

  1. Kuule Eve kas sa küpsetasid piisavalt mina olen neid päris mitu korda teinud kõik panni täied on tulnu nii head mul on kolm pere liiget me sööme kõik ühe õhtuga ära ma arvan et sa võiksid kauem küpsetada nii kaua kuni naad pruunikaks lähvad

  2. mul tuleb se seest vedel, olen 2 korda proovinud ja mõlemad korrad on seest vedelad.
    mis ma valesti teen?

  3. Tegin ja tulid väga head ja magusad! Ainult munavalgevahtu tuli nii palju, et ahjuplaat sai täis ja pool jäi järgi ning mitut plaaditäit ei jõua ju oodata kuni küpseb…