Broileri – tshillipirukas

TAIGEN:
100 g võid või margariini
2,5 dl nisujahu
1-2 sl vett

TÄIDIS:
1 grillitud või keedetud broiler
1 kollane paprika
1 punane paprika
1-2 sibulat
1 sl margariini või võid
2 sl nisujahu
2,5 dl lahjat rõõska koort
1 dl tshillikastet
1 prk (u.220g) ananassilõike
1-2 tl pizzamaitseainet
1/2 tl soola
1/2 tl musta pipart

MÄÄRIMISEKS:
1 lahtiklopitud muna

1. Sega taignaained noaga hakkides või köögikombainis. Tõsta taigen umbes 30 min. külmkappi.
2. Eemalda broilerilt kondid ja nahk. Tükelda liha. Pese paprikad ja eemalda seemned. Tükelda paprikad.
3. Haki sibul ja kuumuta rasvas koos paprikaga. Puista peale jahu, sega ja lisa koor. Vala peale tshillikaste ja keeda paar minutit.
4. Tükelda ananassilõigud ning lisa koos broileritükkidega täidisele. Maitsesta pizzamaitseaine, soola ja pipraga. Kalla täidis ahjuvormi.
5. Rulli taigen vormi suuruseks plaadiks. Seda on kõige parem teha kahe plastkile vahel.
6. Tõsta taignakaan broileritäidisele. Määri pealt munaga.
7. Küpseta pirukat eelkuumutatud ahjus 225 kraadi juures 25-30 minutit.
Hüva nõu:
Enne täidise valmistamist võib broileriliha panna mõneks tunniks sojamarinaadi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Broileri – tshillipirukas

  1. Esiteks kulus minul “pirukale” üle kahe tunni, sellega ei osanud alguses arvestada. Tainas jäi siiski pealt tooreks, usun, et põhjus oli selles, et see oli ka liiga paks. Süües oli tunda jahu ja võid. Mees ütles, et tainas oli ka magus. Rullisin, mis ma rullisin, aga tuli nagu purutainas ning seetõttu jäi koogike üsna koleda väljanägemisega. Pirukas see kindlasti ei olnud. Kana ja paprika segu oli hea, vedel. Lõikan homme taigna järgi jäänud pirukalt maha ja keedan kastmele makarone kõrvale :)

    Mina ei soovita, aga võibolla tuleb kellelgi teisel paremini välja!