Extra keeks

1 kl jahu
3/4 kl suhkrut
150 g võid või margariini
3-4 muna
soola

1. Vala munad vahustamisnõusse ja lisa suhkur. Soojenda segu pidevalt segades 37-42 C -ni ja alusta vahustamist. Vahusta kuni tekib tihe vaht. Soojendamine toimub koos vahustamisnõuga kuumaveevannis või suuremas kuumaveepotis. Soojendamine kiirendab munamassi vahustumist ja parandab vahu kvaliteeti.
2. Sega munavahule kiiresti sisse jahu ja piimjaks sulatatud või ning sool.
3. Vala taigen võiga määritud vormi, täites sellest umbes 3/4.
4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-200 C juures 30-40 minutit.
5. Jahtunud keeks raputa üle tuhksuhkruga.
Hüva nõu:
Et keeks paremini vormist lahti tuleks võid võiga määritud vormi üle puistata veel riivsaiaga. Taignasse võib lisada ka eelnevalt leotatud rosinaid või eksootiliste kuivatatud puuviljade tükikesi. Tootele on soovitav vähemalt 8 tunniline seismine, et niiskus toote sees tasakaalustuks. Toodet on soovitav hoida jahedamas, normaalse õhuniiskusega ruumis, soovitavalt vormis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

48 kommentaari “Extra keeks

  1. "kondiitrineiu"

    Teadmiseks Ennule: rosinad vajuvad põhja siis, kui taigen on ülevahustatud!!!! Kui nii juhtub, siis rosinad jahu sisse kasta….ja pole mingit probleemi…..

  2. NB!!!! Rosinad tuleb peale leotamist KINDLASTI kuivaks pigistada, muidu tuleb kogu värk vedel ja rossinad vajuvad põhja.

  3. mmmmmmmm see taigen on nii nämma!! ja me djkohukesega panime kirsid sinna sisse ka:))
    mmmm nämma kohe läen ahju pistma!!

  4. Igati tore ettevõtmine! Kindlasti hakkan neid retsepte kasutama.Meeldivad ka vürtsikamad toidud.
    Ei tea, kas olen nüüd hoopis õiges kohas, aga kas midagi oskate soovitada, et kõht oleks täis,kuid kaloreid juurde ei tule. Sellist dieedi taolist retsepti. Edu!

  5. hmm….
    hakkan kohe seda keexi tegema…..
    😀
    st jooxsen nüüd siis rosinad leotama :D:D:D
    irvä_=)
    baibai