Selgusid parima toiduaine konkursi tootegruppide võitjad

Eesti Toiduainetööstuse Liidu 2008. aasta parima toiduaine konkursil valiti 25. – 27. märtsil toimunud hindamisel tootegruppide võitjad. Aasta parim toiduaine, parim toit tervisele ning parim alkohoolne ja mittealkohoolne jook selguvad 29. aprillil.

Eelneva erikoolituse läbinud toitumisteadlased, peakokad, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad hindasid kokku 140 erinevat toodet, teatas Eesti Toiduainetööstuse Liit.

2008. aasta parimaks piimatooteks valiti Nopri Talumeierei OÜ mädarõikavõie, kategoorias märgiti ära Balbiino Musi topsijäätised.

Parimaks teravilja- ja pagaritooteks osutus Vändra Leiva Mahe (Öko) must leib.

Parimaks kondiitritooteks valiti Kalevi Praline tiramisumaitseline kompvek.

Kategoorias märgiti ära Nordhaus OÜ lehttaigen, struudel õunatäidisega ning kohupiima-rosina struudel, samuti ka Marmitoni õuna-jogurtimaitseline sefiir.

Parimaks köögiviljatooteks nimetati Salvesti Gemüse, parimaks kalatooteks Spratfil’i kuumsuitsu lõhe fileetükk dekooriga.

Kalatoodete seas märgiti ära Spratfil’i lõhe fileetükk grillmarinaadis ning Paljassaare kalatööstuse Vici paneeritud kalmaaripala juustukastmega.

Parima valmistoidu tiitli pälvis Rakvere lihakombinaadi valmistoitude seeria Just eat it, ära märgiti ka Meleco frikadellisupp.

Parimaks kastmeks osutus Salvesti mädarõikamaitseline majonees, ära märgiti Polveni majoneesikaste kalale.

Parima lihatoote tiili vääriliseks hinnati Talleggi täidetud ahjukana õunte ja ploomidega.

Kategoorias märgiti ära Rakvere verikäkk juustuga, sama tootja Route 66 grill-liha sea kaelakarbonaadist, Saaremaa lihatööstuse delikatess-sült ning Talleggi ðaðlõkivorst kanalihast.

Allikas: www.tarbijakaitse.ee; Tarbija24.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga