Heeringapirukas

PÕHI:
4 – 5 viilu leiba (u. 200 g)
75 g võid

TÄIDIS:
4 lehte zelatiini
u. 170 g heeringafileed
1 punane sibul
u. 250 g kohupiima
2 dl lahjat hapukoort
veidi musta pipart
u. ½ punti murulauku

1. Murenda leib puruks. Sulata või ja sega see leivapuruga.
2. Suru segu 24 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega vormi põhjale. Aseta vorm külmkappi vm jahedasse kohta.
3. Leota zelatiinilehti külmas vees 10 minutit.
4. Kui kasutad purgiheeringat, jäta leem alles ja haki heeringas peeneks. Koori ja haki sibul.
5. Sega heeringas, sibul, kohupiim ja hapupiim. Maitsesta musta pipra ja heeringaleemega.
6. Pigista zelatiin kuivaks ja sulata nõrgal tulel. Sega zelatiin ühtlase joana heeringasegu hulka.
7. Kalla segu vormi leivapõhjale. Tõsta vorm uuesti külmkappi. Lase 3 – 4 tundi hüübida.
8. Peenesta murulauk ja puista piruka pinnale.
9. Tõsta pirukas vaagnale.
Hüva nõu:
Võid kasutada mistahes kastmes konserveeritud heeringat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga