Karjapoisi pirukas

5 – 6 kartulit
1 väike sibul
1 sl margariini
½ tl soola
¼ – ½ tl musta pipart
1 ½ dl piima
1 – 2 munarebu

HAKKLIHAHAUTIS:
1 – 2 porgandit
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 – 3 lehtselleri vart
400 g hakkliha
2 sl margariini või võid
1 lihapuljongikuubik
2 dl vett
½ tl soola
½ tl valget pipart
1 prk valgeid ube tomatikastmes (u. 400g)
½ pakki külmutatud herneid (u. 100 g)

1. Koori ja tükelda kartulid. Keeda need kergelt soolatud vees pehmeks.
2. Hakklihahautis: Koori porgandid ja sibul. Lõika porgand kuubikuteks, haki sibul ja küüslauk ja lõika seller õhukesteks viiludeks.
3. Pruunista hakkliha kergelt pannil rasvas. Lisa pannile porgandid, sibul, küüslauk ja seller ning hauta umbes 5 minutit.
4. Poeta puljongikuubik pannile muudele ainetele. Lisa vesi, sool, pipar, oad ja herned. Keeda vaiksel tulel umbes 5 minutit.
5. Haki kartulipudru sibul ja kuumuta rasvas pehmeks.
6. Kurna kartulid. Suru kartulid ja sibul pudruks. Maitsesta soola ja pipraga. Klopi kartulipuder kohevaks. Lisa samal ajal pudrule piim ja munarebud.
7. Jaota hakklihahautis kuude väiksesse kuumakindlasse vormi. Kata pealt kartulipudruga. Kuumuta ahjus 250 kraadi juures 5 – 10 minutit, kuni see on kenasti pruunistunud. Serveeri kohe.
Hüva nõu:
Lisa kartulipudru asemel porrut. Tükelda ja kuumuta see nagu retseptis öeldud. Algselt on see toit tehtud hakitud lambalihast. Shepherd`s pie on üks inglise pubide tavalisemaid toite.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga