Söögivalmistamises võistlesid Anne Mere, Sirje Potisepp, Kuldar Leis ja Tiit Nuudi

28. oktoobril toimus UpUp lounge’is kokkade matð, kus Eesti suurimate toidutööstuste juhid Anne Mere (Rakvere Lihakombinaat), Tiit Nuudi (Paulig Baltic) ja Kuldar Leis (Premia) ning Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp võistlesid söögitegemises.

Kokkade matðil võisteldi „Parima Toiduaine“ tootekonkursi võitjatoodetest toitude valmistamises. Võistkondadele, mille kapteniteks ja peakokkadeks olid Tallinna Teeninduskooli noored kokad, anti kindel valik toiduaineid, millest aja peale võimalikult maitsev ja esteetiline toit valmistada.

Matði peakohtunik oli lavastaja Ain Mäeots. Þüriise oli kutsutud inimesed, kes puutuvad toiduga kokku eelkõige tarbijatena, ent oskavad head toitu nautida ja hinnata: Merle Liivak – Cosmopolitani peatoimetaja, Liisi Eesmaa – moekunstnik ja Tarmo Kriis – Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja. Varasematel aastatel on parimaid toiduaineid valinud professionaalne þürii, käesoleval sügisel valib Toiduliidu 15 sünnipäeva puhul parimatest parima rahvas, seepärast olid ka selle võistluse hindajateks kutsutud rahvast esindama professionaalsed sööjad, mitte kokad.

UpUp lounge’i peakokk Aleksei Popov koostas omalt poolt menüü „Parim Toiduaine“ märki kandvatest toodetest, mida kõigil kohalviibijail oli võimalik proovida.

Kuni 2. novembrini toimub ka Toiduliidu algatatud viimase 14 aasta parimatest parimate toiduainete rahvahääletus, kus inimesed saavad valida “Parim Toiduaine” konkursi võitjatoodete seas oma lemmikud. Toidutööstuse pärleid on Eestis tunnustatud “Parima Toiduaine” märgiga juba 14-l aastal: ajavahemikus 1994 – 2008 on konkursile esitatud 1285 uudistoodet 136 toiduaineid tootva ettevõtte poolt.

Allikas: Eesti Toiduainetööstuse Liit

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga