Lõhepizza

4 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g margariini
1,5 dl piima

TÄIDIS:
1 pk kodujuustu
1 tl mädarõigast
0,5 dl hapukoort
u. 150 g spinatit (külmut.)
1 sl margariini või võid
1 keskmine sibul
150 g suitsu- või toorsoolalõhet
200 g kooritud krevette
1 sidrun

1. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Haki rasvaine jahu hulka. Lisa piim ja sega kiiresti taignaks.
2. Jaga taigen neljaks. Rulli igast osast umbes 25 cm läbimõõduga põhi.
3. Tõsta põhjad plaadile küpsetuspaberile ja vormi neile kitsad ääred. Torka kahvliga läbi. Küpseta põhjad ahjus 225 C juures 8-10 minutit.
4. Sega kodujuust hapukoorega..
5. Sulata spinat potis. Lisa rasvaine ja hakitud sibul. Lase veidi keeda.
6. Laota küpsetatud põhjale kõigepealt kodujuustusegu ja siis spinat. Aseta lõheviilud ja krevetid ilusasti spinatile. Pese sidrun ja kaunista pizza paari sidruniviiluga.
Hüva nõu:
Spinati võid asendada ka kupatatud nõgestega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

63 kommentaari “Lõhepizza

  1. mulle anti kodune töö kooli et ma pean leidma pizza retsepti ma viin siis selle retsepti ex ma siis pärast kirjuta kuidas õpsile meeldis..:P