Martsipan

150 g mandleid
1 munavalge
150 g tuhksuhkrut

1. Koori ja kuivata mandlid, peenesta nad võimalikult peeneks.
2. Pressi mandlimass uhmris koos munavalgega ühetaoliseks pudruks. Lisa vähehaaval tuhksuhkur.
3. Klopi segu ühetasaseks ja vetruvaks.
4. Vormi segust kaunistused kookidele või maiustused.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

8 kommentaari “Martsipan

  1. No mina ei saa aru… Mida ma valesti teen?????
    No mitte ei tule välja..
    Suht kalliks läheb see katsetamine nii ju..
    Olen proovinud nii munavalgega kui veega..ikka samasugune..puru.. nagu muretaigen…

  2. Sarapuupähklid või mandlid pane keeva vette , seejärel ahju kuivama ,siis lööb koore lahti .
    Tegin sarapuupähklitega , sai kah väga maitsev .

  3. Tekkis ka tahtmine martsipani teha, kuid tekkis väike probleem. Nimelt, kuidas mandleid kooritakse ja kuivatatakse?
    Kõrvitsa seemned pannakse muidu kuivale pannile, et kergemini lahti läheksid ning kuivaksid, aga kuidas mandlitega lood on? Kuidas neid kooritakse?