Euroopa maitsed

Kolmapäeval, 26. jaanuaril avati Tartus ERM näitusemajas (J. Kuperjanovi 9) näitus “Euroopa maitsed”. Samasugune näitus on veel kaheksas Euroopa muuseumis.

Ühisnäitus otsib vastust küsimustele “Miks me sööme just seda toitu, mida sööme?” ja “Kust tuleb meie lauale igapäevane toit?”. Näitust eurooplaste toidust, selle tootmisest ja tarbimisest eksponeeritakse korraga Rootsis, Taanis, Soomes, Ðotimaal, Tðehhis, Ungaris, Sloveenias, Portugalis ja Eestis.
Näitus on mõeldud eelkõige noortele. Lisaks ühisele Euroopa loole räägib näitus iga projektis osaleva maa rahvusliku loo ühest neile olulisest toiduainest. Eesti toitu esindab kartul.
Projekti “Euroopa maitsed” toetab Euroopa Liidu programm “Kultuur”, samuti Eesti kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.

Vt. näituse kodulehekülge www.erm.ee ja www.atasteofeurope.eu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga