Grillfest 2011 oli kuum ja üllatusterohke

Viiendat korda Türil toimunud toidukultuuri festival möödus meeleolukalt.
Kulinaarsete elamuste kõrvale pakkus ootamatut atraktsiooni ka ilmataat, kes lisaks kuumale ilmale tervitas toidusõpru äkkvihma, tugeva tuuleiili ja äikesega. Festivali külastas 12000 inimest, sissepääs oli kõigile tasuta.

Hea Toidu Festival – Grillfest festivalialasse rajatud teemarestoranid, kohvikud ja joogibaarid olid publikurohked, erakordselt kuum ilm soosis just viimaseid. Erilist publikuhuvi pälvisid A. LeCoqi kollased kaljatünnid, samuti läksid hästi kaubaks erinevad värsked mahlatooted ja koduõlu. Festivali meediku, staaþika kiirabiarsti Mare Liigeri meeskonnal tuli korduvalt turgutada päikesest ülekuumenenud festivalikülastajaid. Politseiinspektor Tarmo Kivi sõnul möödus festival vahejuhtumiteta.

Grillfesti toiduvalik oli sel aastal tõeliselt suur, nii said huvilised nautida toiduelamusi kohapeal grillil valmistatud värskest karpkalast hõrgu lambakarreeni. Hea Toidu Laada platsil pakkusid oma toodangut väiketootjad ja ettevõtjad, festivaliala oli sisustatud suurte restoranide ja tehaste pakutava toidutoodanguga.

Festivali koostöös korraldas Eesti Grilliliit kolm toiduvalmistamise suurvõistlust: Eesti Meistrivõistlused Grillimises – Grillfest, Koolidevahelised Meistrivõistlusd Grillimises – Grillium ja Eesti Rahva Barbecue Võistlus – BBQ. Eesti Parimaks Grillijaks tunnistas Eesti Grilliliidu kohtunikkond Tartu-Jõgeva-Viljandi segavõistkonna “Grillisemud”. Tiitli Parim Noor Grillija võitis Pärnu Kutsehariduskeskuse võistkond ja rahvabarbecue võistluse võitis ka varem Grillfestil võidukalt esinenud “Gurmee Gala”.

Harrastuskalastajate klubi Säinas Türi järvel korraldatud Üleriigilisel Kalapüügivõistlusel – Kalake osales võistlejaid kõikjalt Eestist. Esikoha saavutas Maidu Tiits kolme tunni jooksul püütud kalade kogukaaluga 2,198 kg. Võistluse korraldaja Theo Aasa sõnul oli tähelepanuväärne, et päise päeva ajal tiheda paadiliiklusega Türi järvest õnnestus välja tõmmata muidu ettevaatlik 1,4 kg kaaluv linask.

Koguperefestivalil rõõmustas lapsi suur Juku Mängumaa, neljalagsetele pereliikmetele pakkus head sööki ja värsket vett Bosse koerteparkla.

Festivali kultuurilisteks peaesinejateks olid Boogie Company, Seelikukütid ja Sicknote Steve Inglismaalt. Publikumagnetiks osutus toidunimega poppstaar Elmayonesa. Festivali avas E-Piima juustulaval Järva praostkonna vikaarõpetaja Andres Tðumakov ja lõpetas traditsiooniline ilutulestik Türi järvel.

Festivali väravates asuvatesse Oisu Perekodu laste minibussi fondi korjandusämbritesse annetasid külastajad koos Rakvere Lihakombinaadi ja meisterküpsetaja Tarmo Märsi heategevusliku barbecue-sea oksjoni tulemusega kokku 523.73 eurot. Raadiojaam StarFM kogus heategevusliku loterii tulemusena 1493.69 eurot, mis anti Järvamaa Lasterikaste Perede Liidule üle festivali pealaval. Loterii üks eestvedajaid Allan Roosileht tundis rõõmu, et kogutud summa oli üle kahe korra suurem kui kahel eelmisel aastal kokku.

Korraldajad vabandavad festivalikülastajate ees puuduliku sanitaarteenuse korraldamise eest, mida teostas ToiToi Eesti OÜ. Ettevõtte juhataja Raido Romanovi sõnul oli kvaliteetne teenuse osutamine tugevalt häiritud seoses ettevõtte teenindussõiduki avariisse sattumisega.

Grillfest on asutatud 1999. aastal Haapsalus, Paralepa rannas. Aastate jooksul on festivali külastanud rohkem kui 100000 toidusõpra nii Eestist kui välismaalt. Toidukultuuri festival Grillfest on omanäoline huviväärsus, mida alates käesolevast aastast korraldatakse ka Soomes.

Korraldajad tänavad kõiki osalenud ettevõtjaid, ettevõtteid, esinejaid, koostööpartnereid ja eelkõige head publikut.

Kohtumiseni järgmistel Grillfestidel!

Festivalist valminud telesaateid vaata lehel www.grillfest.tv

Festivali korraldaja
Auris Rätsep
MTÜ Toidukultuuri eest

Telefon: 5043000

E-mail: festival@grillfest.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga