Eesti parimad vorstigrillijad teevad vorsti õunast, pirnist ja pähklist

Pühapäeval, 7. augustil, korraldati Tapa Muusikakooli pargis esimest korda Tapa Vorstifestival. Suurel vortsiteemalisel toidupeol said huvilised maitsta võistkondade vorstiroogasid, osaleda rahvakoolitusel ja nautida kultuuriprogrammi. Vorstmeistrid Erkki Laidinen ja Koit Kuusk õpetasid Eesti Rahwa Vorstikoolis vorstitegemise kunsti – kuidas ja millest koostada vorstisegu, kuidas maitsestada, toppida ja keerutada üks korralik vorst.

Peetmark Lihatööstuse müügipunktist oli võimalik osta vorstitooteid, Sibulatee kauplejatelt grillitud vutti, maitsavaid pannkooke ja muud ehedat toidukraami ning joogiks muistset alkoholivaba Taara. Festivalil esinesid Tapa valla artistid ja külalised, peaesinejatena rõõmustasid publikut ansambel Untsakad. Festivalile sissepääs oli kõigile tasuta.

Eesti Grilliliit korraldas festivali raames esimest korda toimuvad Eesti Meistrvõistlused Vorstigrillimises. Kuus tundi väldanud võistlusel osales kokku kolmteist võistkonda, nende seas Põrnika klubi, Suslik, Kuldne Hummer, Londi vorstiäri, Tapa Vallavalitsus, Vaksali trahter, Kirde Kaitseringkonna meeskond, Tapa valla noortekogu, Käbala Kämping & Catering, AMPS BBQ Team, Bussijaama tiim, Paras annus ja Grillisemud.

Võistlusel võisteldi Peetmarki vorstivoorus ja fantaasiaroa küpsetamises. Esimeses voorus oli küpsetusaparaadina lubatud kasutada ainult söegrilli, fantaasiavoorus ka gaasigrilli. Võistlustöid hindas Eesti Grilliliidu kohtunikud Peep Õisma, Kaja Asuküla, Ervin Rohtla, Janar Essenson, Liisi Kruusimägi, Ursula Aal, Marit Mägi, Jaanus Vernik, Kristina Gekk, Mart Vellama, Kätlin Juuresoo ja Kutt Niinepuu.
Vorste küpsetati võistlusel igasuguseid ja päeva lõpuks sai veelkord kinnitust teadmine, et vorsti saab teha ise väga erinevatest toiduainetest ja eestlasel vähemalt toiduvalmistamisel fantaasiast puudu ei tule.

Eesti Parima Vorstigrillija tiitli pälvinud võistkonna Grillisemud fantaasiavooru võidutöö nimi oli “Tõeline fantaasia”. Võistkonna liige Kairi selgitab: “Pearoaks küpsetasime kukeseene vorsti kartulikotleti, kastme ja seentega. Vorstimassi segasime kukeseenest, suitsupeekonist ja sibulast, lisaks muidugi maitseained. Magustoiduks grillisime õuna-pirni-pähklivorsti, mida serveerisime vaniljejäätise ja karamellikastmega. Joogiks pakkusime oma koduaia punasesõstramahla”.

2012. aasta juunikuus toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääseb vorstigrillimise meistrivõistluselt võistkond Grillisemud.
Võistluse tulemused ja pildigalerii on avaldatud kodulehel
vorst.grillfest.ee

Videoklipp uudistemagasinis Reporter:
http://www.reporter.ee/2011/08/07/tapal-toimusid-eesti-esimesed-vorstigrillimise-meistrivoistlused/

Võistluse korraldasid Eesti Grilliliit ja Tapa Vallavalitsus.

Lisainfo:
Auris Rätsep
MTÜ Eesti Grilliliit juhatuse liige
Eesti Meistrivõistlused Vorstigrillimises korraldaja
Telefon: 504 3000
E-mail: grilliliit@grillfest.ee
Eesti Grilliliidu võistluste kalender: www.grilliliit.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga