Sibulapizza

3 dl vett
½ pk pärmi (25 g)
1 tl soola
1 sl toiduõli
7 – 8 dl nisujahu

TÄIDIS:
4 sibulat
2 – 3 küüslauguküünt
2 porrut või rohelist sibulat
1 sl margariini või õli
2 tl tüümiani
3 dl riivjuustu

1. Soojenda vesi umbes 37 kraadini. Aseta pärm kaussi ja kalla vesi peale. Sega, kuni pärm on lahustunud.
2. Lisa sool, õli ja nisujahu. Sega taigen ühtlaseks, kata kinni ja lase kerkida umbes 45 minutit.
3. Koori täidise sibulad ja küüslauk ning lõika viiludeks. Pese, puhasta ja tükelda porru.
4. Kuumuta sibul pannil rasvas. Maitsesta tüümianiga.
5. Aseta taigen rasvaga määritud ahjuplaadile, üle kogu plaadi ulatuvaks pizzaks. Kata taigen sibulaga ja puista riivjuust peale.
6. Küpseta ahjus 250 kraadi juures 10 – 15 minutit.
7. Serveeri tükkideks lõigatud pizza tomati-paprikasalatiga.
Hüva nõu:
Võid vormida taignast ka väikesi, 7-8 cm läbimõõduga pizzasid; näiteks suupisteks või rootsi lauale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga