Soovitused õige kartuli ostmiseks

Kartulisortide valik on turul ja poelettidel mitmekesine ning millist kartulit võtta, millist jätta, tundub üsna keerulise valikuna.

Paljud lähtuvad kindlasti maitsest või sellest, millist kartulit ollakse harjunud tarbima. Kui aga tegu uute sortidega, kuidas siis leida õige kartul?

Kindlasti tasub jälgida pakendil olevaid märgistusi, milleks antud kartul sobib.

A – salatikartul. Tahke, kõva, pisut kleepuv ja ei lagune keetmisel.
B – tavaline lauakartul. Vähejahune, keeb ühtlasemalt pehmeks, kuid ei lagune.
C – jahune lauakartul. Keskmiselt jahune, laguneb osaliselt keetmisel.
D – püreekartul. Jahune ja kuiv, laguneb keetmisel peaaegu täielikult.

 

 

Allikas: maaleht.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga