Suvikõrvitsa- e. tsukiinipirukas

1 kg väiksemaid tsukiinisid
1 sibul
2 sl hakitud petersellilehti
1 sl kuivatatud punet või 1 dl värsket hakitud punet
50 g riivjuustu
1 tl soola
2,5 dl nisujahu
4 muna
1 dl õli

1. Pese tsukiinid ja lõika pikuti pooleks või neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Haki sibul.
2. Pane köögiviljad suuremasse kaussi, sõelu peale jahu, lisa riivjuust ja sool ning sega hästi läbi.
3. Lisa juurde munad, sega hästi läbi.
4. Lisa õli ja sega jälle hoolikalt.
5. Määri küpsetusvorm pehme margariiniga ja vala taigen vormi.
6. Küpseta eelkuumutatud ahjus, 200 C juures umbes 30 minutit.
7. Lase veidi jahtuda. Serveeri koos suitsukala või lihaga.
Hüva nõu:
Pirukas sobib hästi sügavkülmutamiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Suvikõrvitsa- e. tsukiinipirukas

  1. Tere,

    Kui suur peaks olema selle koguse kohta vorm? (Mitme cm paksuñe peaks jääma toores pirukas?)