Vesikringlid

50 g pärmi
5½ dl vett
1 sl soola
3 sl suhkrut
2 – 3 sl köömneid
2 sl õli
8 dl nisujahu
4 dl peent rukkijahu
2 dl nisujahu (tumedat)

KEETMINE:
4 – 5l vett
1 sl suhkrut

1. Murenda pärm kaussi. Kalla natuke sooja vett peale ja sega, kuni pärm lahustub. Lisa ülejäänud vesi, maitseained ja õli. Lisa jahu ja sõtku taignaks. Taigen peab olema tihe, sellepärast on seda üsna raske sõtkuda.
2. Sõtku taignat käsitsi laual vähemalt 10 minutit või sega suures köögikombainis 5 minutit. Hoolikas sõtkumine on kringlite õnnestumiseks väga tahtis.
3. Jaga taigen 16 ühesuuruseks osaks. Vormi iga osa 30 cm pikkuseks pulgaks.
4. Keera pulk kringliks. Ühenda otsad hoolikalt, et liitekoht lahti ei tuleks.
5. Tõsta kringlid plaadile või küpsetuspaberile. Kata rätikuga ja lase kerkida umbes 30 minutit.
6. Sea ahju kuumus 200 kraadile.
7. Lase potis keema vesi ja suhkur. Keeda selles mõni kringel korraga, 2 minutit kummaltki poolt. Tõsta kringlid rasvaga määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
8. Küpseta kringleid ahju keskosas 200 kraadi juures 30 minutit.
9. Täida poolekslõigatud kringlid näiteks soola- või suitsukalaga või lihalõikudega.
Hüva nõu:
Kringlid säilivad külmutuses 4-6 kuud, aga kõige paremad on nad värskelt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga