Võrdne keeks

200 g margariini
200 g suhkrut
200 g jahu
200 g rosinaid
4 muna
1/2 sidruni mahl

1. Pane eelnevalt rosinad tunniks või paariks leigesse vette likku.
2. Vahusta margariin suhkruga, lisa vähehaaval lahtiklopitud munakollased ja jätka vahustamist.
3. Lisa maitseained, jahu ja lõpuks vahustatud munavalged. Sega kergelt.
4. Kalla taigen rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi, täites sellest 3/4.
5. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-200 C juures umbes 45 minutit. Kui tikuga torgates keeksi sisu selle külge ei kleepu, on keeks küps.
6. Jahtunud keeks raputa üle tuhksuhkruga või kata suhkruvõõbaga.
Hüva nõu:
Taignasse võib lisada ka eelnevalt leotatud eksootiliste kuivatatud puuviljade tükikesi. Tootele on soovitav vähemalt 8 tunniline seismine, et niiskus toote sees tasakaalustuks. Toodet on soovitav hoida jahedamas, normaalse õhuniiskusega ruumis, soovitavalt vormis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

52 kommentaari “Võrdne keeks