Vürtsikilupirukas

TAIGEN:
25 g pärmi
1 dl leiget vett
½ tl soola
1 sl õli
u. 3 dl nisujahu

TÄIDIS:
3 sibulat
1 sl õli (oliiviõli)
u. 125 g vürtsikilufileed
u. ½ tl musta pipart
½ kollast paprikat
½ punast paprikat
15 musta oliivi

1. Lahusta pärm väheses vees ja kalla ülejäänud vesi kaussi pärmile peale. Lisa sool, õli ja nii palju jahu, et taigen saab ühtlane ja pehme. Kata taigen kinni ja lase kerkida umbes 30 minutit.
2. Valmista täidis: Koori sibul ja lõika viiludeks. Pruunista sibul õlis. Lisa kilu ilma leemeta. Maitsesta musta pipraga.
3. Lõika paprikad ribadeks.
4. Rulli taignast umbes 30 cm läbimõõduga ketas. Tõsta see ahjuplaadile küpsetuspaberile.
5. Laota sibulasegu taignale. Aseta paprikaribad pinnale ruutudeks ja iga ruudu keskele oliiv.
6. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures 20 – 25 minutit. Kui pirukas on leige, lõika see kitsasteks ribadeks ja serveeri õhtueineks või suupisteks.
Hüva nõu:
Võid kasutada vürtsikilu asemel muid vürtsidega soolatud kalu, tuunikala, suitsusinki vms.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga