Ürdi – juustuküpsised

TAIGEN:
3 dl nisujahu
½ tl soola
½ tl paprikapulbrit
75 g margariini või võid
1 dl riivjuustu
2 tl sinepit (magustamata)
1 munarebu

MÄÄRIMISEKS:
piima

KAUNISTUSEKS:
½ sl punet
½ sl basiilikut

1. Haki kõik taigna ained noaseljaga kokku või sega mikseris.
2. Keera taigen plastkilesse. Lase seista külmkapis umbes 30 minutit.
3. Rulli taigen jahuga ülepuistatud laual hästi õhukeseks plaadiks. Võta sellest vormiga umbes 4 cm läbimõõduga ringe.
4. Tõsta ringid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri piimaga. Sega ürdid omavahel ja puista need küpsistele.
5. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 7 – 9 minutit. Lase plaadil jahtuda.
6. Serveeri suppide juurde. Eriti hästi sobivad küpsised tomati-, kala- või juustusupiga.
Hüva nõu:
Säilita küpsised tihedalt suletava kaanega purgis. Jahedas kohas säilivad nad 2-3 nädalat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Ürdi – juustuküpsised

  1. Lisasin koostisele natuke hapukoort, et taigen paremini seoks. Külmkapis ei hoidnud ja rullisin taigna kohe küpsetuspaberile. Tegin piparkoogivormiga nelinurksed küpsised ja kohe ahju. Väga head tulid !
    Muide, küpsised tõmbavad ahjus natuke kokku, seega pole vaja karta, et küpsemisel üksteise külge kinni paisuksid. Nii tehes võidab kõvasti aega.

  2. tsau! kommiks seda asja siin. Mul taigna tegemine ilma segamise miksri v6i kombianita ei 6nnestunud. Kuidagi puine tuli, aga maitsel polnud viga.