Angerjas ürdipõllul

1,5 kg angerjat
2 suurt sibulat
2 ðalottsibulat
2 selleri vart
1 kimp hapuoblikaid, aed-harakputke, peterselli
1 oks estragoni, piparmünti, rosmariini
4-5 salveilehte
50 g võid
soola
jahvatatud musta pipart
1,25 dl kuiva valget veini
1 dl vett
150 g vahukoort
2 munakollast
3 sl sidrunimahla
1 riivitud sidruni koor

1. Lõika puhastatud ja nülitud angerjas u. 5 cm pikkusteks tükkideks. Loputa angerjatükid ja kuivata.
2. Koori sibulad ja viiluta. Puhasta ðalottsibul ja sellerivarred ning haki väga peeneks.
3. Kuumuta või suurel pannil kuni või hakkab vahutama. Prae angerjatükke võis kuni 3 minutit keskmisel kuumusel. Lükka angerjatükid panni servale.
4. Puista sibul ja seller panni keskele ning prae pidevalt segades kuldseks.
5. Lisa maitseroheline, sega ja hauta madalal kuumusel u. 5 minutit.
6. Maitsesta kõik soola ja pipraga, lisa vein ja 100 ml vett. Jaota angerjatükid pannil ühtlaselt, kata kaanega ning lase madalal kuumusel 10-15 min. keeda.
7. Vispelda vahukoor, munakollane ja sidrunimahl.
8. Võta roog pliidilt ja lase pisut jahtuda.
9. Sega roa hulka kooresegu, kuumuta veidi kuni kaste pakseneb, kuid mitte keema lasta. Puista roog üle riivitud sidruni koorega.
10. Serveeri koos keedetud kartulitega. Kartulitele puista peale peeneks hakitud peterselli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga