Fooliumis küpsetatud lõhe/forell

1 – 1 ½ kg lõhet, forelli vm kala
2 tl soola
1 punt tilli

SIDRUNIKASTE:
4 dl kalaleent ja vett
1 – 1 ½ kalapuljongikuubikut
3 sl nisujahu
½-1 dl vahukoort
1 munarebu
1 – 2 sl värsket sidrunimahla
valget pipart

1. Kui kala on külmutatud, sulata see. Mõõda kala selja paksus. Umbes 4 cm paksune kala küpseb 30 minutiga ja 6 cm paksune 40 minutiga. Loputa kala kiiresti külma veega.
2. Hõõru kala soolaga ja pane selle sisse punt tilli. Tõsta kala üsna suurele fooliumile.
3. Keera foolium kala ümber tihedalt kinni. Tõsta pakk äärtega ahjuplaadile. Küpseta kala ahju alaosas 200°C juures 30 – 50 minutit vastavalt kala suurusele.
4. Ava pakk ühest nurgast ja kalla leem ettevaatlikult kaussi. Kasuta see kastme tegemisel ära.
5. Lase kalaleem, vesi ja puljongikuubik keema. Lisa kastmele tilgas vees segatud jahu. Lase kastmel mõni minut keeda. Tõsta pott tulelt. Klopi koor ja munarebu kastmesse. Maitsesta sidruni ja pipraga.
6. Serveeri koos kastme, keedetud kartulite ja salatiga.
Hüva nõu:
Kala on maitsev ka külmalt. Jahuta see kiiresti ja paku kastmeks majoneesi-hapukoorekastet, kus on palju murulauku ja tilli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

61 kommentaari “Fooliumis küpsetatud lõhe/forell

  1. Kala tuli natuke maitsetu ja läks fooliumis nö keema.

    Aga lõpuks, kui imehea sidrunikastmega üle kallasin oli superhea :)

  2. tegin selle retsepti järgi forelli jõuludeks. kasutasin kalaküpsetuskotti fooliumi asemel. ja mina, kes ei ole üldse kokanduslike oskustega, sai igatahes sellega väga hästi hakkama. ja dääm kui hea see kõik veel oli 😀

    hakkan praegu just jälle kala tegema 😉

  3. algajale peaks ikke meenutama, fooliumirulli sisse kopsakas võitükike, muidu kala kenasti fooliumi külge küpseb!

  4. Ärge ometi laske külmutatud kalale pesuvett ligi, maitse ainult kaotab! Õige kalasõber ei pese lka värsdket õhet forelli peale lahti lõikamist ÜLDSEGI MITTE , vaid opereerib niiskete lappidega!!!!