Haug juustukastmes

1 haug (u.1,6 – 2 kg)
u. 150 g külmutatud spinatit
2 sl valget veini või vett
½ sidruni pigistatud mahl
½ tl soola
¼ tl valget pipart
1 – 2 küüslauguküünt

KASTE:
1 väike sibul
1 tl värsket tüümiani või ½ tl kuivatatud tüümiani
2 ½ dl piima
2 dl lahjat koort
1 sl margariini või võid
1 sl nisujahu
2 munarebu
½ tl soola
¼ tl valget pipart
3 sl riivitud parmesaani või muud tugevamaitselist riivjuustu
1 – 2 sl riivsaia

1. Osta kalafileed või fileeri kala ise ja eemalda kõik luud.
2. Sulata ja nõruta spinat tihedas sõelas.
3. Pane spinat kastrulisse või potti. Lisa vein, sidrunimahl, sool, pipar ja purustatud küüslauk. Lase mõni minut kaane all haududa.
4. Tee kaste; Koori ja haki sibul. Pane see potti ja puista tüümian pinnale. Lisa piim. Lase keema ja keeda umbes 5 minutit.
5. Kalla koor peale ja lase keema.
6. Hõõru rasv ja jahu kokku ning lisa kastmele. Keeda kastet veel umbes 5 minutit, kuni see muutub paksuks.
7. Tõsta pott tulelt. Lisa munarebud ükshaaval, kogu aeg kloppides. Maitsesta soola, pipra ja riivjuustuga.
8. Kui fileed ei mahu vormi, lõika nad pooleks. Pane pool kaladest määritud ahjuvormi põhja.
9. Kata kala pealt spinatiga. Aseta ülejäänud kala spinatile ja kalla kaste peale. Puista pinnale riivsaia.
10. Küpseta ahjus keskmisel kõrgusel 225 kraadi juures umbes 20 – 25 minutit.
Hüva nõu:
Kui värsket spinatit on saada, kasuta seda. Kupata lehed ja järgi retsepti. Selle toidu võib teha ka ahvenatest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

7 kommentaari “Haug juustukastmes

  1. Mõnusalt hõrk kalaroog!
    Veel parem saab, kui kala enne ahju soolaga maitsestada, lasta seista ja kastmele mitte soola panna. Nii sooldub suurem kalaports paremini läbi.

  2. Proovisin ise üks päev haugi niimoodi: haugi filee, peenikesed porgandi- ja porruribad ja maitseained(purust.meresool, pipar, värske till, sidrunimahl) ja fooliumisse. Küpses u. 20 min. Juurde riisi ja tar-tar kastet. Super hea oli :)