Lest juustukattega

500-600 g lestafileesid
1 tl soola
¼ tl musta pipart
75 g margariini või võid
1 dl ühe päeva vanust murendatud saia (u. 2 viilu)
2 dl riivjuustu
3 sl hakitud peterselli
1 sidrun

1. Sulata kala, kui vaja.
2. Lisa fileedele soola ja pipart. Keera need kahekorra ja aseta määritud ahjuvormi.
3. Sulata rasv ja lase sel veidi jahtuda. Sega rasva hulka murendatud sai, riivjuust ja petersell.
4. Kata lestafileed selle seguga.
5. Pane vorm 225-kraadisesse ahju. Küpseta 20 – 25 minutit, kuni kalad on küpsed ja roog tõmbunud ilusasti pruunikaks.
6. Serveeri koos keedetud kartulite või kartulipudru ning tomatite ja värskete keedetud aedubadega. Võid kaunistada toidu näiteks sidrunilõikudega.
Hüva nõu:
Lesta võib asendada suurte fileeritud ahvenatega. Muus osas järgi retsepti. Peterselli võib asendada tilliga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga