Lõhetartar

400 g kergelt soolatud lõhet
1 (punane) sibul
1 kollane paprika
1 roheline paprika
1 sl maisi- või oliiviõli
½ tl soola
veidi valget pipart pipraveskist
4 viilu musta- ja veidi magusat leiba
1 dl hapukoort

1. Lõika lõhe väikesteks tükkideks.
2. Koori sibul ja haki peeneks. Pese mõlemad paprikad ja lõika need hästi väikesteks kuubikuteks. Sega aedvili kokku, aga jäta natuke üle kaunistamiseks.
3. Sega lõhe ja õli sibula-paprikaseguga.
4. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Tõsta kalasegu röstitud saia või leivaviiludele. Et segu lusika külge kinni ei jääks, kasta see vahepeal külma vette.
6. Pane veidi hapukoort taldrikule lõhetartari kõrvale. Kaunista paprika-sibulaseguga.
7. Serveeri suupisteks või hiliseks eineks.
Hüva nõu:
Võid asendada kergelt soolatud lõhe külmsuitsulõhega, kui see rohkem meeldib.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga