Ploomidega täidetud ahjuhaug

1 haug (u. 1½ kg)
1½ tl soola
¼ tl musta pipart
1 pk kuivatatud kivideta ploome (u. 225 g)
1 sl värsket sidrunimahla
1 muna
1-2 sl riivsaia
2 – 3 sl margariini või võid
3 dl kalapuljongit (kuubikust)
1-2 dl rõõska koort
soola
valget pipart
(maisijahu)

1. Puhasta ja roogi haug. Jäta pea kala külge. Määri kala seest soola ja pipraga.
2. Lõika ploomid väikesteks tükkideks; näiteks kääridega. Täida kala kõhuõõs ploomidega ja tilguta peale sidrunimahla. Sule kõht hambaorkidega.
3. Määri ahjuvorm rasvaga.
4. Pane kala vormi, kõht alaspidi. Määri lahtiklopitud munaga ja puista pinnale riivsaia. Lisa kala peale mõned võitükikesed ja pane ülejäänud ploomid kõrvale.
5. Küpseta kala ahjus 225 kraadi juures umbes 40 minutit. Vala aeg-ajalt kalapuljongiga üle.
6. Kurna vormi kogunenud leem ja lase keema. Lisa rõõsk koor, maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid kastet veidi paksendada, lisa sellele maisijahu.
7. Serveeri haug koos riisi, keedetud aedvilja, kastme ja ploomidega.
Hüva nõu:
Täida haug riisi ja seentega või siis riisi ning keedetud ja hakitud munaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

49 kommentaari “Ploomidega täidetud ahjuhaug

  1. Viktor Viktorin

    Proovitud. Poes oli ~620g haug.
    Natuke imelik retsept. Kas soomused tuleb eemaldada? Kui mitte, milleks siis riivsai ja muna?
    Mina seda ei teinud ja nahka siis ei söönud ka. Maisijahu ka… mis kogus või kuidas…
    Kala leent kogunes ainult natukene.

    Noh, kala oli söödav. Aga magus ploomimaitse ja kala eriti nagu ei sobi. Vahepeal olid kalal mingid kibedad kohad…

    Teinekord proovin ikka foolium-sool-pipar varianti.

    Kuivatatud ploomid käivad makaronisalatiga või puskarisse 😉