Praetud ahven

4 ahvenat (200 – 250 g/tk)
1 sidrun või 2 limetit
1 sibul
2 tomatit
1 tl soola
¼ tl valget pipart
½ dl nisujahu
50 g margariini või võid
1 tl kuivatatud münti või 1 sl värsket hakitud münti

1. Roogi kalad ja eemalda soomused. Kui kalad nülgida, siis pole soomuseid vaja eemaldada. Lõika uimed ära.
2. Pese sidrunid. Koori ühelt kollane kooreosa ja lõika see peenteks ribadeks. Pigista mahl välja. Lõika teine sidrun lõikudeks.
3. Koori ja haki sibul. Pese tomatid ja lõika suurteks tükkideks.
4. Lisa kaladele soola ja pipart ning pööra kalad jahus.
5. Sulata pannil kaks supilusikatäit võid ja prae kalad selles, kummaltki poolt kuus minutit. Tõsta need pannilt ja hoia soojas.
6. Kuumuta sibul ülejäänud rasvas. Lisa kaks supilusikatäit sidrunimahla. Lisa tomatitükid ja maitsesta mündiga.
7. Tõsta kalad taldrikutele ja jaota sibula-tomatisegu kaladele. Kaunista sidrunikoorest lõigatud ribade ja sidrunilõikudega.
Hüva nõu:
Kalad võib fileerida, siis maitseb see toit lastelegi. Seda rooga võib teha ka suurest kalast, näiteks siiast. Sobib ka lest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

124 kommentaari “Praetud ahven