Praetud kala

4 parajat kala (u. 250 g/tk)
½ dl nisujahu
½ dl riivsaia
1½ tl soola
½ tl valget pipart
2 – 3sl võid

KASTE:
3 dl kalapuljongit kuubikust
1 dl piima
2 sl nisujahu
1 sl võid tükikestena
2 sl riivjuustu
2 sl hakitud tilli
3 sl hakitud murulauku
soola
valget pipart

1. Eemalda kalalt soomused, roogi ja loputa see. Jäta pea alles.
2. Sega jahu, riivsai, sool ja pipar ning keera kalad selles segus. Lase veidi aega seista.
3. Tee kaste. Lase puljong keema. Sega kastme piim ja jahu. Klopi see keevasse puljongisse.
4. Keeda kastet 5 minutit. Lisa võitükikesed ja juust vähehaaval kastmele.
5. Lisa till ja murulauk. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
6. Prae kalad võis mõlemalt poolt täiesti küpseks ja kenasti pruuniks. Kala on küps, kui uimed tulevad kergesti lahti.
7. Serveeri koos kalaga keedetud kartuleid, salatit ja kastet.
Hüva nõu:
Sama toitu võib valmistada ahvenatest, väikestest siigadest või muust kalast, ka fileetükkidest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

15 kommentaari “Praetud kala

  1. Sellest´´lahjast´´ma kah aru ei saand? Ja kes siis niimoodi kastet teeb, muideks -mis kalapeadest sai?