Äädikaräimed

500 g räimi
soola
2 sl 30%-list äädikat
vett
2 sibulat
10 tera vürtsi
6 tera musta pipart
1 klaas 3%-list äädikat
1 tl suhkrut
1 sl hakitud murulauku
1 sl hakitud tilli

Räimed puhastatakse ja lastakse 1 tund seista jämedas soolas või soola lahuses (2 klaasi vee kohta 2 sl soola). Seejärel hoitakse räimi 1-2 tundi äädika lahuses, võttes 1 klaasi vee kohta 2 sl 30%-list äädikat.
Marineerimiseks laotakse räimed kaussi või purkki. Kihtide vahele pannakse peenestatud vürtsi ja pipart, sibulaviile, hakitud murulauku ja tilli. Retseptis ettenähtud äädika lahusele lisatakse suhkur ja sool, lahustatakse ja valatakse kaladele. Räimi hoitakse järgmise päevani jahedas kohas.
Hüva nõu:
Äädikaräimi süüakse võileivaga või kuumade kartulitega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga