Ahjus küpsetatud kana

1 kana (u. 1 kg)
1 tl soola, soovit. jämedat
purustatud pipart
1 tl rosmariini, basiilikut, pune
2 sl margariini või võid

KASTE:
2 dl vett või puljongit (kuubikust)
1/2 dl koort

1. Pese, kuivata ja seo kana majapidamisnööriga kokku. Hõõru seest- ja väljastpoolt soola, pipra ja ürdimaitseainetega.
2. Sulata rasvaine väikesel pannil või kuumuskindlas ahjuvormis. Pane kana kõhupoolega ülespoole ahjuvormi.
3. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200C juures 50-60 minutit. Kasta kana aeg-ajalt sulanud rasvainega, siis muutub see ilusaks kuldkollaseks ja nahk krõbedaks. Jälgi, et kana oleks korralikult läbi küpsenud. Lihamahl peab olema täiesti selge, mitte roosakas.
4. Võta kana ahjuvormist välja. Sega vormi jäänud leem vähese vee või puljongiga ja lase keema tõusta. Vala hulka veidi koort. Nisujahu lisamisega võid leemest ka kastme valmistada.
5. Kui plaanid kana kuumalt serveerida siis eemalda nöör ja lõika kana lahti.
6. Serveeri koos keedetud või praetud kartulitega ning paku juurde keedetud köögivilju ja rohelist salatit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

9 kommentaari “Ahjus küpsetatud kana

  1. Minu meelest seotakse seepärast kana kinni, et siis hoiab kana paremini oma vormi. Kõik tiivad ja jalad ilusti koos.