Ananassibroiler

1 broiler (u. 1 kg)
tükk porrut
1 suur või 2 väikest purki ananassirõngaid omas mahlas
2 sl margariini või võid
2 sl mett
1/2 tl kardemoniseemneid
1 – 2 kaneelipulka
1 dl ananassimahla (purgist)
1 dl vett
1 tl soola
1/4 tl musta pipart

1. Lõika broiler neljaks.
2. Pese porru ja lõika see diagonaalselt viiludeks.
3. Nõruta ananass ja jäta leem alles.
4. Kuumuta margariin pannil kuldkollaseks ja pruunista broileritükid selles igast küljest.
5. Aseta ananassiviilud ja sibul ahjuvormi. Tõsta broileritükid peale.
6. Pärast broileri praadimist lase samal pannil kiiresti keema vesi, millele on lisatud mesi, purustatud kardemon, kaneel ja ananassimahl.
7. Kalla leem broilerile ning riputa soola ja pipart peale.
8. Küpseta broilerit ahjus 225°C juures umbes 30 minutit.
9. Serveeri ananassibroiler koos keedetud riisi ja värske salatiga.
Hüva nõu:
Terve broileri võib asendada rinnafileede või koibadega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Ananassibroiler

  1. Sai tehtud väga huvitav ja omapärane. Soovitan. Samas tuleb hpiatada, et meega tuleb tagasi hoida. Enne panna vähem kui rohkem. Muidu mee maitse surub alla teised.