Faasan pirnikastmes

4 faasani rinnatükki
4 viilu pekki
1 tl soola
½ tl musta pipart
2 sl võid või margariini
1 sibul
3 pirni
1 dl valget veini
3 dl kanapuljongit kuubikust
2sl nisujahu
1 dl koort
1 sl sojat

1. Keera iga rinnatüki ümber pekiviil ja kinnita hambaorgiga. Lisa sool ja pipar.
2. Pruunista lihatükid igast küljest pooles rasvas. Tõsta liha potti.
3. Koori ja haki sibul. Lõika kaks pirni kuubikuteks. Pruunista sibul ja pirnikuubikud ülejäänud rasvas. Pane see potti liha peale. Lisa vein ja kanapuljong. Hauta kaane all 30 – 40 minutit.
4. Tõsta liha potist välja ja eemalda pekiviilud. Hoia liha fooliumi all soojas.
5. Kurna leem potti ja lase keema. Paksenda see kooresse segatud jahuga.
6. Koori kolmas pirn ja lõika kuubikuteks. Lisa kuubikud kastmele. Maitsesta soja ning vajaduse korral soola ja pipraga.
7. Eemalda lihast luud ja lõika liha õhukesteks viiludeks. Serveeri koos kastme, hasselbacka kartulite ja rooskapsaga.
Hüva nõu:
Seda toitu võib teha ka broileri rinnafileest ja asendada valge vein näiteks lahjendatud sidrunimahlaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga