Täidetud hani

1 noor hani (3-4 kg)
2 tl soola
1 tl pipart
1 tl ingveripulbrit
4 sl jahu

TÄIDIS:
3 kl kuubikuteks lõigatud leiba
2 kl kooritud, südamiketa ja sektoriteks lõigatud õunu
1 kl kuivatatud ploome)
3/4 kl tükeldatud sellerit
1/2 kl tükeldatud kreeka pähkleid
1/2 kl puljongit (vt. retseptist)
pipart
soola

1. Keeda hane maks, kael ja süda soolaga maitsestatud vees. Kuumuta 1 tund, et saad puljongi täidiseks ja kastmeks. Võid kasutada ka puljongit kuubikust.
2. Pese hani hoolikalt. Eemalda nii palju rasva kui saad ja pane see kõrvale.
3. Kuivata hani ning hõõru seest ja väljastpoolt soola, pipra ja ingveripulbri seguga.
5. Võta eelnevalt leotatud (3-4 tundi) ploomid, lõika parajateks tükkideks. Sega kõik täidise ained kokku ja pane segu hane sisse, kuid mitte liiga tihedalt, sest täidis paisub.
5. Prae raamistikuga lahtisel pannil 165°C juures. Arvesta 30 minutit iga 400 g hane kohta. Vajadusel määri pealt rasvaga.
6. Sulata kõrvale pandud rasv nõrgas kuumuses.
7. Jäta kastme jaoks umbes veerand klaasitäit rasva pannile, millel hane praadisid ja ülejäänud vala ära. Sega pannile jäänud rasv 4 sl jahuga ja lisa 2 kl puljongit, mille valmistasid maksast, kaelast ja südamest. Kuumuta ja sega, kuni kastmes ei ole enam tükke. Maitsesta.
Hüva nõu:
Järele jäänud hanerasva võid kasutada või asemel praadimisel ja lisada ka lehttaignasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

57 kommentaari “Täidetud hani

  1. Kuna tõenäoliselt on retsept tõlgitud mõnest võõrkeelest, siis võib üsna kindel olla, et \”leiva\” asemel peaks täidises kasutama saia!