Jaanalinnubiifsteegid

600 g jaanalinnufileed või praadi 2 cm paksuste viiludena
2 sl margariini või võid

KASTE:
1 sl vett
¼ lihapuljongikuubikut
1 sl konjakit
3 sl sinepit
2 sl tomatipüreed
1 ½ dl punast veini
2 sl hapukoort
soola,musta pipart
1 tl suhkrut

1. Klopi lihaviile kergelt rusikaga.
2. Kuumuta margariin pannil kuldpruuniks. Prae lihaviile kummaltki poolt 3 – 4 minutit. Tõsta liha pannilt ja hoia soojas.
3. Kalla praerasv ära. Tõsta pann uuesti tulele. Kalla vesi pannile ja lisa murendatud puljongikuubik. Lisa ka konjak, sinep, tomatipüree ja vein. Keeda kastet mõni minut kogu aeg segades.
4. Lõpuks lisa kastmele hapukoor. Ära keeda enam. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning lisa ka veidi suhkrut.
5. Tõsta jaanalinnubiifsteegid kuumadele taldrikutele. Lisa ka kastet kas liha kõrvale või peale.
6. Serveeri kohe näiteks koos praetud kartulite, keedetud. aedvilja ja värske salatiga.
Hüva nõu:
Samamoodi võib valmistada biifsteegid veise sisefileest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga