Chilline tomatiuputus

Tomatid bruto 2,5 kg
Puhastatud sibul 400 g
Chillikaun bruto 35 g
Basiilik pehme varrega 35 g
Tüümian vartega 10 g
Rosmariin vartega 8 g
Küüslauk puhastatud 60 g
Jämesool 50 g
Suhkur 30 g

Soovitan neile, kellel mingil ajahetkel pole kodutomatitega midagi peale hakata.

Eemalda tomatitelt varre liitekoht, koort pole vaja eemaldada.
Chillil lõika ära varrepoolne ots, sõrmede vahel mudides eemalda enamus seemnetest. Kui tahad teravamat elamust, võid seemned sisse jätta.
Tüümian ja rosmariin eralda vartest.
Võta laia põhjaga keedupott, see aitab veel kiiremini välja aurustuda. Blenderda tomat kolmes osas ühtlaseks vedelaks massiks. Teisele ja komandale blendritäiele lisa minut enne blenderdamise lõppu kummalegi pool sibulast, chillist, basiilikust ja küüslaugust.
Kolmandale blendritäiele lisa paarkümmend sekundit enne lõppu ka tüümian ja rosmariin. Vala kõik potti kokku ja kuumuta keemiseni, massi paari minuti tagant segades.
Eemalda tekkiv heleroosa vaht ja lisa suhkur ning sool. Olenevalt poti põhjast, keeda 30 kuni 50 minutit, kuni mass muutub paksuks, hakkab poti põhjas podisema ning siis veel pidevalt segades 5 minutit.
Pane purki, sule hermeetiliselt ning talvel määri kasvõi leivale, kui midagi paremat pähe ei tule.
P.S. Hispaania poetomatitega võib pettumus suur olla…
Väärtus: vürtsine Toidu päriltolu: Eesti Retsepti postitaja: TarvoL

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga