Kalkunipraad

1 kalkun
soola
vett
2 sl haput mahla
1 kg õunu

KASTE:
2 tl jahu
4 sl rõõska või hapukoort

1. Puhasta ja pese kalkun. Hõõru seest ja väljast soola ja hapu mahlaga.
2. Täida kalkuni kõht õuntega ja õmble tugeva puuvillase niidiga avaus kinni. Kinnita ka tiivad ja jalad.
3. Pane lind, rind ülespidi, pannile ja pruunista kuumas ahjus 200 C juures. Seejärel vala veega lind üle ja vähenda kuumust. Küpseta edasi 125-135 C juures.
4. Aeg-ajalt kasta lindu pannil oleva leemega. Vajadusel lisa pannile kuuma vett või puljongit.
5. Kui lind on küps siis eemalda niidid ja võta täidis välja. Lõika kalkun tükkideks ja aseta soojendatud vaagnale koos õunte ja ahjukartulitega.
Hüva nõu:
Praeleemest valmista kaste.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga