Seesamibroiler

4 broileri reit või koiva-reietükki (u. 1 kg)

MARINAAD:
1 dl hapupiima
1 dl hapukoort
1 tl sojakastet
½ sl paprikapulbrit
1 tl soola
¼ tl musta pipart
1 – 2 küüslauguküünt

PANEERIMINE JA PRAADIMINE:
1 dl riivsaia
1 dl seesamiseemneid
25 g võid või margariini

1. Sega kõik marinaadi ained kokku.
2. Aseta broileritükid marinaadi. Keera neid nii, et tükid on igalt poolt marinaadiga kaetud. Lase lihal olla marinaadis kogu öö või vähemalt kaks tundi.
3. Sega riivsai seesamiseemnetega. Paneeri broileritükid selles segus. Tõsta need ahjuvormi või -plaadile.
4. Sulata rasv potis ja kalla see broileritükkidele.
5. Küpseta broileritükke ahju keskosas 225 kraadi juures 25-30 minutit. Kui küpsemisajast on kulunud 10-15 minutit, keera tükid ümber.
6. Serveeri koos aedvilja-riisisegu ja leiva ning ananassiviilude ja persikulõikudega.
Hüva nõu:
Valmista roog tervest broilerist. Lõika see 6-8 tükiks, marineeri ja valmista retsepti järgi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga