Soolatud hani

4 – 5 kg hani (värske või külmutatud)
2 dl soola
1½ sl suhkrut
½ sl salpeetrit

SOOLALEEM:
6 l vett
4 dl soola
2 dl suhkrut

KEETMINE:
1 porgand
1 sibul
8 – 10 tera valget pipart
1 loorberileht

1. Sulata külmutatud hani (pakendil toodud juhise jargi).
2. Pese hani hoolikalt. Kuivata see ja hõõru soola-salpeetriseguga. Lase sel soolduda jahedas kohas 1 – 2 ööpäeva.
3. Keeda ja jahuta soolaleem. Kalla leem hanele nii, et hani oleks leemega üleni kaetud. Pane jahedasse kohta ja lase soolduda veel 2 – 3 ööpäeva.
4. Võta hani soolaleemest välja ja loputa hoolikalt. Seo see kinni ja aseta rind ülespidi suurde potti keevasse vette. Lisa kooritud porgand, sibul, pipar ja loorberileht.
5. Keeda mõõdukal tulel umbes 1 ½ – 2 tundi. Proovi, kas hani on küps. Ära keeda liiga kaua, muidu hani laguneb laiali.
6. Võta hani leemest välja ja lase umbes 15 minutit seista. Või siis, aseta pott koos leemega külma vette ja jahuta hani kiiresti keeduleemes.
7. Eemalda nahk ja lõika liha viiludeks.
Hüva nõu: SERVEERIMISIDEID
Külm hani:
Lisandiks keedetud kartuleid, kartulisalatit või puuvilju, näteks papaiat, melonit, viinamarju ja ananassi. Kastmeks maitsestatud hapukoort ja mädarõikaga maitsestatud lahjat majoneesi.
Soe hani:
Keedetud aedvili; näiteks spargelkapsas või porgandid, keedetud-, praetud- või friikartulid, koorene seenekaste, marjatarretis ning marineeritud aedvili.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga