Täidetud part

1 part (u. 2 kg)
100 g rosinaid
1 dl portveini
2 hapukat õuna
1 sibul
1 viil saia
1 sidrun
2 tl soola
¼ tl valget pipart
2 sl margariini või võid
1 tl (prantsuse) ürdisegu

KASTE:
2 dl praeleent + lihapuljongit kuubikust
½ dl õunaveiniäädikat
100 g võid
soola, valget pipart

1. Sulata part. Pane rosinad portveini, et need veiniga läbi imbuksid. Koori ja tükelda õunad. Koori ja haki sibul. Riivi saiaviilu sisu.
2. Pese part. Hõõru see seest ja väljast sidruni, teelusikatäie soola ja vähese pipraga.
3. Kuumuta sibulat mõni minut rasvas, lisa see veini hulka. Lisa ka õunatükid, riivsai, 1 tl soola, veidi pipart ja ürdisegu.
4. Täida part seguga. Seo praad kinni. Tõsta see ahjuvormi või kõrge äärega ahjuplaadile.
5. Küpseta 175 kraadi juures 1½ – 2 tundi.
6. Võta küps part ahjust välja ja kata fooliumiga.
7. Kurna praeleem ja koori rasv pinnalt ära. Lisa veiniäädikas ja puljongit, nii et 2 dl saab täis. Lisa võitükikesed, leent kogu aeg kloppides. Maitsesta soola ja pipraga.
8. Serveeri viiludeks lõigatult koos lahtilõigatud täidise, riisi, kastme ja salatiga.
Hüva nõu:
Samamoodi võib täita hane. Valmista täidist poole rohkem ja küpseta ahjus umbes 3 tundi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

90 kommentaari “Täidetud part