Ürtidega marineeritud broiler

1 broiler (u. 1,3 kg)

MARINAAD VÄRSKETEST ÜRTIDEST:
3 loorberilehte
12 salveilehte
1 oks rosmariini
½ punti tüümiani ja estragoni
1 väike punt basiilikut
3 tavalist või ðalottsibulat
2 küüslauguküünt
2 chillipipra kauna
1 tl peenekshakitud sidrunikoort
1 sl valget veiniäädikat
1 väike pudel valget veini
4 sl sidrunimahla
1 tl soola

PRAADIMINE:
3 sl margariini või võid

1. Pese värsked ürdid ja peenesta neid veidi. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Eemalda chillikaunadest seemned. Peenesta chillid. Haki sidrunikoor.
2. Pane kaks kilekotti teineteise sisse. Kontrolli, et broileri sees ei oleks siseelundeid. Pane broiler kotti. Sega marinaad. Kalla see kotti lihale. Sule kotisuu. Tõsta lind 8 – 10 tunniks jahedasse kohta. Keera kotti paar korda ümber.
3. Võta lind marinaadist välja ja pane madalasse ahjuvormi. Sulata rasv ja kalla linnule.
4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes tund aega.
5. Keeda ja kurna marinaad. Kasuta maitseained ära. Kalla marinaad praele, kui küpsemisajast on järel umbes 30 minutit. Puista maitseained pinnale.
6. Lõika praad tükkideks. Serveeri koos praeleeme ja salatiga.
Hüva nõu:
Broileri võib tükeldada ka juba enne marineerimist või osta valmis broileritükke. Sel juhul võtab marineerimine 2-3 tundi aega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga