Kiire ja maitsev spagetikaste

300 g hakkliha
3 suurt sibulat
3 keskmist porgandit
tomateid või tomatipastat või ketsupit (NB! Kõik ketshupid ei kannata kuumutamist)
soola
pipart
peterselli
basiilikut

1. Pruunista hakkliha ja vala see ühte parajasse potti.
2. Tükelda sibul, hauta pannil klaasjaks ja vala hakklihale peale.
3. Tükelda porgand kuubikuteks, hauta pannil, kuni värvusesse lisandub intensiivset oranzhi ja vala see hakkliha ning sibula juurde.
4. Lisa tükeldatud tomateid (5 – 6 tk) või paar spl-i tomatipastat või klaas ketshupit.
5. Vajaduse korral võimaliku kõrbemise vältimiseks võib väheke lisada vett, kuid sellega ei tohiks üle pingutada.
6. Pane kogu kupatus potiga 15 minutiks hauduma ja maitsesta toitu vahepeal soola, pipra, peterselli ja basiilikuga.
7. Serveeri kuumalt spagettide või makaronidega. Väga maitsev!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

7 kommentaari “Kiire ja maitsev spagetikaste

  1. Aga miks pole koostises küüslauku. Küüslauk pidi bolognese kastmes väga tähtis osa olema.
    Ning mina lisasin ka veid maitseks juurde paprikat.
    Retsept muide super hea.
    Mainiksin ära veel selle et kui hakata värskelt tomatilt koort maha võtma siis kergem on kui tomatid kuuma veega üle kallata. Koor lööb lahti.
    Soovitan kõigile. (Ps! Kaste oli lõputööl üks osa,ning kursusest sain läbi ja hindeks 4)

  2. Kristel kaaber

    vàike tàhelepanek – ketchup ja pasta on itaalia maitse kohaselt kaks tàiesti kokkukòlamatut asja. Tuleb alati vàrsket tomatit (vòi kooritud tomati naturaalne konservi) kasutada.
    Kui ketchup vàlja jàtta on see hea “ragù alla bolognese” retsept.

  3. tuli ülihea, lisasin veel paprikat. viga mille esimest korda tegin oli see, et ei arvestanud sellega, et valmistamine võtab võrreldes nuudlitega küllaltki kaua aega ja tegin nuudlid ennem valmis, mis olid kastme valmimise ajaks juba jahtunud :( aga vigadest õpitakse ja järgmisel korral olin juba targem – ülihea oli 😉