Baieri pajaroog vorstiga

u. 500 g kartulit
400 g vorsti
2 – 3 (punast) sibulat
4 dl vett
2sl (valge veini) äädikat
1 kanapuljongikuubik
5 tera vürtspipart
5 tera valget pipart
(soola)
(musta pipart)
2 – 3 hapukurki
väike punt peterselli

1. Koori ja tükelda kartulid.
2. Koori ja tükelda vorst.
3. Koori sibulad. Lõika need õhukesteks lõikudeks.
4. Lao tükeldatud kartul, vorst ja sibul kihtidena potti. Kalla vesi ja (valge veini) äädikas peale ning lisa puljongikuubik ja pipraterad.
5. Keeda 20 – 25 minutit, kuni kartul on küps.
6. Maitse, ja kui vaja, siis lisa soola ja pipart.
7. Lõika kurgid viiludeks. Puista kurgiviilud ja hakitud petersell toidule.
8. Serveeri koos maitsva leivaga.
Hüva nõu:
Selle toidu tegemiseks sobivad näiteks krakovi vorst, saksa bratwurstid ja poolsuitsuvorstid, aga ka sardellid ja viinerid kõlbavad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga