Dolma

u. 20 suuremat ilusa kujuga viinamarjalehte
500 g hakkliha
100 g riisi
veidi tomatipastat
1 suur kooritud tomat
1/2 hakitud tðillipipart
1/2 hakitud paprikat
punast pipart
soola
maitserohelist (peterselli, tilli, sibulat)
1 sl võid
kuuma keedetud vett

1. Sega hakkliha, riis ja maitseained hoolikalt läbi.
2. Keeda viinamarjalehti mõni minut, kuni värvuse muutumiseni.
3. Võta lehed potist välja ja tee korralikult lahti ning aseta peopesale. Lehe läikivale poolele aseta riisi-hakkliha-maitserohelise segu. Voldi leht kokku alustades ülemistest lehtedest. Rulli tugevasti kokku.
4. Pane rullid potti üksteise peale. Lisa vesi nii, et rullid oleks vaevalt kaetud. Hauta kaane all u. üks tund.
Hüva nõu:
Sama segu võid kasutada ka kapsalehtede, tomatite või baklazaanide täitmiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Dolma

  1. Plää. plää, plää.
    Kinza taimele on ka eesti keelne nimi (ei ole vaja siin gruusia keeles rääkida). Selle taime nimi on koriander. Ja eks igal kokal ole oma retsept!

  2. ei panda tomatitooteid,tsillit,maitseroheliseks on kinza, mida on meie turul myygil ja piparmynt kindlasti. Viinamarjalehed,väikesed seda nooremad ja maitsvamad. Suured on puised. Väikseid ei soovita keeta, vaid loputada käesooja vee all. Siinne dolma on kellegi omalooming.