Hakkliharullid juustuga

3/4 dl kaerahelbeid
1 sl kartulijahu
1½ dl vett
400 g veise-seahakkliha
1 muna
1 tl soola
u. 1/4 tl valget pipart
u. 100 g juustu
2-3 küüslauguküünt
4-6 sl margariini või võid
u. 1 kg kartuleid
peterselli

1. Sega kausis kaerahelbed, kartulijahu ja vesi. Lase segul umbes 10 minutit paisuda.
2. Lisa hakkliha, muna, sool, pipar ja purustatud küüslauguküüned. Sega taigen hoolikalt läbi.
3. Vormi taigen veega loputatud laual plaadikujuliseks. Lõika taignaplaat 8×8 cm ruutudeks. Pane igale ruudule veidi riivjuustu ja vormi taignaruutudest vorstikesed.
4. Kuumuta pann ja sulata pool rasvainest. Kui rasvaine on kuum ega vahuta enam, prae rullid selles igalt poolt pruuniks. Ära pane pannile korraga palju rulle, et pann liigselt ei jahtuks, sest siis liha ei pruunistu hästi.
5. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Prae need ülejäänud rasvas küpseks. Puista peale hakitud peterselli.
6. Serveeri hakkliharullid koos praetud kartulikuubikutega ja marineeritud kurgisalatiga.
Hüva nõu:
Võid kasutada ka sulatatud juustu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

45 kommentaari “Hakkliharullid juustuga

  1. Olen juba korduvalt neid rulle teinud ja alati tulevad väga hästi ja maitsvad välja! Soovitan kasutada ka fantaasiat juustu asendamisel kotletis: näiteks panna feta juustu (viib keele alla!).

  2. Meie perele need rullid ei maitsenud.Kaerahelbe maitse käis hakkliha omast üle,kuigi panin kõike retsepti järgi.

  3. Hästi mõnusad rullid on. Väga maitsvad. Ainult see taigen tuli õpetust täpselt järgides kuidagi väga vedel, lisasin pisut riivsaia.