Kapsarullid

400 g sea-hakkliha
1 dl külma keedetud riisi
1 dl vett
1 tl soola
1 tl maitseainesegu (näit. pipar, koriander, majoraan, tüümian)
½ tl ingverit
1 suur terve hiina kapsas
1 väike porru
1 – 2 prk tomatikastet (400 – 800 g)
1 tl soola
½ tl musta pipart

1. Sega hakkliha, riis, vesi, sool, maitseainesegu ja ingver. Taigen peab olema üsna pehme.
2. Eralda hiina kapsa lehed ja keeda neid mõni minut soolaga maitsestatud vees (1 tl soola/1l vett).
3. Laota lehed lauale. Tõsta igale lehele 3 sl hakklihatainast. Paki see lehe sisse.
4. Pese porru ja lõika ribadeks. Sega see ahjuvormis tomatikastmega. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Tõsta kapsarullid tomatikastmesse. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35 – 40 minutit.
6. Serveeri koos leiva või saia, salati ja keedetud kartulitega.
Hüva nõu:
Rullid võib teha ka peakapsast või savoi kapsast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Kapsarullid

  1. Kapsarullidel, nagu väga paljudel teistelgi toitudel on väga palju erinevaid valmistamis viise aga kindlasti ei tohi kapsa rulle nimetada dolmadeks. Sarnasus on küll olemas, aga dolma puhul kasutatakse viinamarja lehti ja minu teada ka mitte sealiha, vaid lambaliha.