Moussaka

2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
4 sl oliiviõli
400 g lambahakkliha
400 g tomatikastet
2 sl tomatipüreed
1 dl punast veini või puljongit
2 tl soola
½ tl musta pipart
1 tl punet (origano)
2 baklazaani
1½ dl nisujahu
2 suvikõrvitsat

JUUSTUKASTE:
2 sl nisujahu
4 dl piima
½ tl soola
½ tl valget pipart
2 dl tugevamaitselist riivjuustu

1. Koori ja peenesta sibulad ja küüslauk. Küpseta neid veidi rasvaines.
2. Lisa hakkliha ja sega see puruliseks. Lisa tomatikaste, tomatipüree ja vein või puljong. Keeda umbes 20 minutit.
3. Maitsesta lihakaste soola, musta pipra ja punega.
4. Lõika baklazaanid sentimeetri paksusteks viiludeks. Raputa peale soola. Tõsta viilud 30 minutiks majapidamispaberile kuivama.
5. Keera baklazaaniviile jahus. Lõika ka suvikõrvits sentimeetri paksusteks viiludeks ning prae õlis.
6. Klopi juustukastmeks vajalik jahu keedupotis vähese piima hulka. Lisa ülejäänud piim, sool ja valge pipar. Keeda kastet umbes 4 minutit.
7. Sega riivjuust kastmesse ja tõsta pott pliidilt.
8. Aseta aedviljaviilud ning liha- ja juustukastmed kihtide kaupa ahjuvormi. Pealmiseks kihiks aseta baklazaaniviilud ja juustukaste.
9. Kuumuta moussakat restil ahju keskmises osas 200 C kraadi juures umbes 30 minutit.
10. Serveeri koos kreeka salatiga.
Hüva nõu:
Maitseb ka ilma suvikõrvitsata, selle võrra suurenda baklazaani kogust. Lambahakkliha asemel võid kasutada ka “kodust” hakkliha.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Moussaka

  1. Väike nõuanne – küpsetamiseaeg on 45-60 minutit 180 kraadi juures, mitte 30. Nii lühikese ajaga ei jõua baklazaan pehmeks minna ja jääb krõmpsuks, mis pole eriti maitsev.