Peekonikotletid

1 ¼ dl kaerahelbeid
2 ½ dl vett
½ – 1 tl soola
¼ tl musta pipart
500 g veise-sea-hakkliha
1 muna
150 g peekonit
riivjuustu

1. Leota kaerahelbeid veidi aega vees.
2. Lisa sool, pipar, hakkliha ja muna. Sega ained kotletitaignaks.
3. Vormi taignast ühesuurused ümmargused kotletid. Tõsta kotletid veega loputatud lauale.
4. Keera iga kotleti ümber viil peekonit. Kinnita peekoniviilud hambaorgiga.
5. Tõsta kotletid tihedalt üksteise kõrvale ahjuvormi, mis on kaetud küpsetuspaberiga või kergelt rasvaga määritud. Puista üle riivjuustuga.
6. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit.
7. Eemalda hambaorgid. Serveeri näiteks koos kartulipudru, riivitud porgandi ja peterselliga.
Hüva nõu:
Tee suurem kogus kotlette ja külmuta need. Enne külmutamist aseta kotlettide vahele plastkile või võipaber. Siis võid sulatada ja soojendada neid just nii palju kui parajasti vaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga