Pikkpoiss

1 sibul
½ sl margariini või võid
¾ dl riivsaia
3 dl piima
1 tl soola
musta pipart
½ tl karrit
½ tl ingverit
400 g hakkliha
1 – 2 riivitud porgandit
1 muna
1 sl tomatipüreed
2 tl vürtsikiluleent (või ¼ tl soola)

PANEERIMINE JA KÜPSETAMINE:
sinepit
riivsaia
lihapuljongit kuubikust

1. Koori ja peenesta sibul. Kuumuta see rasvas. Jahuta.
2. Sega kausis riivsai ja piim. Lase paisuda umbes 10 minutit. Lisa kõik maitseained. Sega.
3. Lisa hakkliha, riivitud porgand, muna, tomatipüree, kiluleem ja sibul.
4. Vormi taigen määritud või küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile piklikuks pätsiks.
5. Määri pikkpoiss pealt sinepiga ja puista riivsaia pinnale.
6. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Vala paar korda puljongiga üle.
7. Serveeri koos salati ja keedetud kartulitega. Kui soovid, tee praeleemest jahukaste.
Hüva nõu:
Kui sul ei juhtu kodus olema avatud vürtsikilupurki, pole seda vaja ostma minna. Sel juhul maitsesta pikkpoiss soolaga. Kiluleem annab pikkpoisile lihtsalt väga hea maitse. Pikkpoiss sobib hästi ka võileivale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

53 kommentaari “Pikkpoiss

  1. Super maitsev,isegi ingverit pole vaja,võiks lisada isegi paprikat ja küüslauku,veidi.Mõnus söömaaeg,kiitos!!!

  2. Kodus kahjuks kõiki nimetatud maitseaineid ei leidunud- kasutasin piprasegu ja liha üldmaitseainet ning soola. Samuti ei määrinud sinepiga ja ikkagi VÄGA MAITSEV! :)

  3. Ma asendasin ingveri, estragoniga ja see andis veel parema maitse. Samas ma kiluleent ei kasuta. Riivsaia vôib olla vähem ja pealegi vôib, eriti kui on tegemist ainult seahakklihaga, sisse hakkida kanafilee, siis tuleb pikkpoiss veid vâhem rasvasem.

  4. Tuli väga hea, ainult et erinevad maitseained ei tulnud esile.

    Karri ja ingverit lisamine tundus raiskamisena.