Ahjus küpsetatud sea selja-, ribitükk

0,8 – 1 kg sea selja- või ribitükki
1 tl soola
pipart

1. Hõõru liha soola ja pipraga. Pane lihatükk rasvasem pool üleval pool ahjupannile või kuumuskindlasse ahjuvormi.
2. Küpseta. Vajadusel lisa pannile kuuma vett.
3. Lõika liha kontide küljest lahti ja viiluta.
4. Serveeri koos keedetud või küpsetatud kartulite ja keedetud köögiviljadega, näiteks ubade, brokoli või brüsseli kapsaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

43 kommentaari “Ahjus küpsetatud sea selja-, ribitükk

  1. Lõikasin kergelt maitseainete ja õliga hõõrutud liha viiludeks , maitsestasin soola ja sidrunipipraga, lisasin porgandid ja ahju. poole küpsetamise ajal lisasin sibularattad. väga hea

  2. seapraad ahjus175-200liha sees60-65c,vasikaliha175c,liha sees78c,lammas175c,liha sees80-82c,sealiha175c,liha sees75c.liha sees tähendab,sellel temperatuuril on liha valmis.