Coca-colas marineeritud seakülg

u. 1 kg küljetükk koos luudega
1 pudel Coca-Colat (u. 1 l)
1 sl margariini või võid
1 tl soola
½ tl ingveripulbrit
¼ tl valget pipart
(2 papaiat)

KASTE:
¾ dl lahjat majoneesi
1 dl kefiiri
soola
½ tl sidrunipipart

1. Tõsta liha kaussi ja kalla Coca-Cola lihale. Aseta jahedasse kohta tõmbuma umbes 8 tunniks.
2. Võta liha marinaadist välja ja kuivata majapidamispaberiga.
3. Kuumuta potis rasv. Pruunista liha igalt poolt. Hõõru sool, ingver ja pipar lihasse.
4. Torka termomeeter sügavale prae kõige paksemasse kohta. See ei tohi aga luuni ulatuda.
5. Lase haududa kaane all, kuni termomeeter näitab 70 kraadi. Selleks kulub umbes tund aega.
6. Tõsta liha potist välja ja lase fooliumiga kaetult seista umbes 15 minutit.
7. Eemalda luud ja lõika liha viiludeks. Kaunista lihaviilud papaiaga. Sega kastme ained kokku. Lisandiks paku kartuleid.
Hüva nõu:
Küljetüki asemel võib kasutada ka esiselga – kas Iuudega või ilma. Muus osas järgi retsepti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga